Incl. BTW Excl. BTW

Luchtdroger

2 dagen  83,25
Incl. BTW
1 dag  45,00
Incl. BTW

Omschrijving

FIAC TDRY 30 is een professionele koel-& vriesdroger met een capaciteit van 3.00 liter voor het efficiënt en betrouwbaar drogen van perslucht onder alle omstandigheden. Tegenwoordig is niet alleen het produceren van een bepaalde hoeveelheid perslucht belangrijk, maar ook de zuiverheid van de lucht. Deze koeldroger biedt de juiste oplossing voor het verwijderen van condensaat voor meer efficiëntie.

De FIAC is ontworpen om droge perslucht voor uw productieproces te leveren met een minimaal energieverbruik en een lage drukval, waardoor een optimaal rendement mogelijk wordt. Door zijn ongeëvenaard lichte en compacte constructie kan de koeldroger gemakkelijk worden verplaatst. Hij is eenvoudig te installeren, zonder speciale apparatuur of fundering.

FIAC TDRY 30 luchtdroger is uitgerust met een hoog-rendement warmtewisselaar inclusief een geïntegreerde condensafscheider. De te drogen lucht wordt naar de warmtewisselaar gevoerd, waar de aanwezige waterdamp wordt gecondenseerd; het condensaat wordt verzameld in de afscheider en via een condenspot naar buiten afgevoerd. Met deze droger kunt u vertrouwen op constante droge perslucht.

Waarom een vriesdroger?

Wanneer u er klaar mee bent dat in de winter uw werkzaamheden stilgelegd worden doordat de cilinders, kleppen en luchtsysteem bevroren zijn. Investeer dan in betrouwbaarheid, een hogere kwaliteit en een langere levensduur van uw luchtgereedschap en lucht aangedreven systeem. Een koeldroger van FIAC haalt het vocht uit de aangezogen lucht die in uw compressor gaat. Deze kan u aan uw compressor koppelen voor een hogere luchtkwaliteit. Een koeldroger gekoppeld aan uw compressor zorgt ervoor dat de vochtige aangevoerde lucht wordt gedroogd. Normaliter heeft de lucht uit uw compressor zonder droger een luchtvochtigheid van circa 85%, een droger weet dit terug te brengen naar slechts 20% of minder. Wanneer deze lucht niet gedroogd wordt zal er condens ontstaan in uw luchtsysteem. Condens zorgt voor roest, storingen en een kortere levensduur. Daarnaast kan condens in koude periodes bevriezen waardoor uw gehele luchtsysteem tijdelijk buiten gebruik is, met een droger voorkomt u dit en investeert u dus in een hoge bedrijfszekerheid.

Compact design en volautomatische condensaftap

Bij het ontwerp van FIAC Koellucht Vriesdroger stond maar één thema centraal: energiezuinigheid. Door het standaard gebruik van een niveaugestuurde condensaftap is het onnodig afblazen van dure perslucht voorkomen. Verder is de koeldroger uitgevoerd met een efficiënte RVS warmtewisselaar, een slimme condensaataftap, welke exact is afgestemd op de capaciteit van het model. Deze voorziening zorgt ervoor dat het condenswater op ongekend betrouwbare en efficiënte wijze, zonder persluchtverlies, wordt afgevoerd.

Gemonteerd op een handige trolley